به گزارش ؛ در این همایش که از صبح امروز در سالن فجر وزارتخانه آغاز شده است، غلامعلی حداد عادل عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و رئیس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی و معاونان میراثفرهنگی استانها حضور دارند.
حدادعادل در این نششت با اشاره به وظایف وزارت میراث فرهنگی درحفظ و نگهداری از آثارتاریخی گفت: مهمترین وظیفه این وزرارتخانه انتقال این آثار به نسلهای آینده برای حفظ هویت و حافظه تاریخی است. آقای حدادعادل همچنین با انتقاد از جایگزین شدن مالها با بازارهای سنتی تاکید کرد: باید هنگام طراحی بازارهای جدید در حفظ و نگهداری هویت تاریخی خود نیز کوشا باشیم.
حداد عادل همچنین با بیان اینکه میراثفرهنگی بهترین ابزار برای شناخت تمدن و تاریخ هر ملتی است از زبان و معماری نیز نام برد و افزود: بازار و قنات نمونهای از مظاهر معماری ایرانی هستند، تمدن ماندگار و چندهزار ساله ایران به کمک قنات به حیات خود ادامه داده است، هر چهقدر به عملکرد این قنات بیندیشیم، احترام ما نسبت به نیاکان افزوده میشود.
وی یکی از نشانههای بیتوجهی به میراثفرهنگی را نساختن بازار در شهرهای جدید عنوان کرد و گفت: در معماری بازار عقلانیت وجود دارد و سازهای است که با اقلیم ما سازگار است.
مصطفی پورعلی مدیرکل دفتر ثبت آثار نیز با اشاره به اهمیت آشنایی معانان و مدیران استانی نسبت به جایگاه میراثفرهنگی در مفاهیم توسعه و حقوقی کشور بر تعریف میراثفرهنگی در ذیل حقوق عامه بر اساس ساسیتهای وزارتخانه تاکید کرد.
این نشست همچنان ادامه دارد.